Frank van der Meijden
Writer, director and music composer

Journalistiek werk

Met Nederlandse literatuur had ik altijd al wel iets (ik ben uiteindelijk niet voor niets Nederlandse Taal en Cultuur gaan studeren). In 1994 las ik echter mijn eerste 'spannende' boek: de korte novelle 'Silver Bullet' van Stephen King. Sindsdien heb ik veel horrorverhalen gelezen uit binnen- en buitenland, van klassiekers tot moderne meesters. Langzaamaan verdiepte ik me ook in alle mogelijke filmproducties in dit genre. Mijn journalistieke kwaliteiten heb ik gecombineerd met mijn genrekennis: als filmrecensent. Zoals je zult zien, kijk ik daarbij breder dan horror alleen. Ook Science Fiction en duister drama behoren tot mijn gebied. Op deze pagina vind je wat van mijn (journalistieke) schrijfwerk. Nieuwe recensies of aankondigingen daarvan verschijnen vooraan. Wil je van mijn schrijfwerk gebruikmaken, of heb je een andere vraag? Laat het weten.

Filmrecensies en artikelen

Filmtaal ontcijferd
Dune 2
Recensie Knock at the Cabin
Artikel: Horror om de hoek
Overzicht: Horrorfilmtips
Recensie The Northman
Recensie Ambulance
Recensie Scream
Recensie Ghostbusters Afterlife
Interview: Horror als leermeester
Recensie Pig
Recensie Wrong Turn (The Foundation)